Wat kost een huisontruiming?

Een huisontruiming is een ingrijpende gebeurtenis. Een huis dat vol staat met meubels, spullen en boedel moet worden ontruimd. Maar wat kost zo’n huisontruiming precies? In dit artikel gaan we in op de kosten van een huisontruiming en leggen we uit welke factoren hierbij een rol spelen.

Wat is een huisontruiming?

Een huisontruiming is het verwijderen van alle spullen uit een huis. Dit kan nodig zijn bij een verhuizing, na een overlijden of bij een renovatie. Een huisontruiming is vaak een emotionele aangelegenheid, omdat je veel herinneringen aan je huis kwijt raakt. Bovendien is het soms moeilijk om alle spullen zelf weg te doen. In dat geval kun je een professional inschakelen om je te helpen met de huisontruiming. Een huisontruiming begint meestal met het sorteren van de spullen. Alle waardevolle items, zoals sieraden of antiek, worden apart gezet en eventueel bewaard. De resterende spullen kunnen vervolgens naar een kringloopwinkel of asiel gebracht worden. Ook kun je er voor kiezen om alles op te ruimen in dozen en weg te gooien.

Wat kost een huisontruiming?

Een huisontruiming is niet goedkoop. Het kost veel tijd en energie om alles klaar te maken voor de verhuizing. Er moeten verschillende dingen gebeuren voordat je echt kunt vertrekken. Je moet alle spullen inpakken, je huis schoonmaken, de trap opruimen, enzovoort. Als je niet genoeg tijd hebt of als je niet weet hoe je dit moet aanpakken, is het verstandig om een ​​professional in te schakelen. Een huisontruiming duurt ongeveer 2-3 dagen, afhankelijk van de grootte van het huis en het aantal spullen dat moet worden verhuisd. De meeste mensen zijn bereid om ongeveer €1.000 uit te geven aan een huisontruiming. Dit bedrag kan oplopen tot meer dan €2.000, afhankelijk van de extra services die je nodig hebt of wilt. Als je bijvoorbeeld een traplift nodig hebt.

Welke factoren spelen een rol bij de kosten van een woningontruiming?

In de kosten van een woningontruiming spelen verschillende factoren een rol. Het aantal kamers, het soort inboedel en de hoeveelheid afval bepalen bijvoorbeeld de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de kosten. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont, zijn de kosten voor een woningontruiming hoger dan wanneer je in een kleinere plaats woont.