douchecabine plaatsen badkamer

Douchecabine plaatsen

De badkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Het is dan ook begrijpelijk dat deze ruimte er tiptop uit moet zien. Een belangrijk onderdeel van de badkamer is natuurlijk de douche. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft een douche, denk bijvoorbeeld aan een douchecabine, inloopdouche of een bad- en douche in één. De douchecabine wordt, ondanks het feit dat een inloopdouche steeds populairder wordt, nog steeds veel gebruikt in badkamers. Een douchecabine heeft een aantal grote voordelen, waaronder dat het eenvoudig zelf kan worden geplaatst. Verjans heeft de opties op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen

Een douchecabine is verkrijgbaar in verschillende vormen en ze zijn ontzettend luxe in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een masagedouche, een stoomcabine of een douchecabine met ingebouwde radio. Het feit dat het naar eigen wens in te richten is, is natuurlijk een groot voordeel. Dit betekent dan ook dat er voor ieder wat wils is. Verder is de douchecabine een afgesloten ruimte, wat er dan ook voor zorgt dat niet de hele badkamer nat zal worden tijdens het douchen. Een ander voordeel van een douchecabine is dat het eenvoudig in elkaar te zetten is. Een nadeel van een douchecabine is dat er voldoende ruimte nodig is. Ook moet er altijd rekening worden gehouden met de deuropening en heeft een douchecabine redelijk veel onderhoud nodig.

Doe het zelf

Zoals net beschreven, is het plaatsen van een douchecabine eenvoudig. Dit kunt u prima zelf doen. Natuurlijk is enige kennis van klussen wel een handig. Veel douchecabines worden in kant en klare pakketen geleverd. De eerste stap is dan natuurlijk ook om dit uit te pakken. Vervolgens kies u de juiste plek voor de douchecabine. Belangrijk is uiteraard dat u alles goed uitmeet. Als de douchecabine past, kunt u aan de slag met het plaatsen van de douchecabine. Dit gaat als volgt:

1. Begin met het aansluiten van de afvoer. Pak de afvoer en plaats deze op de douchebak.
2. Kies nu de gewenste plek voor de douchebak.
3. Neem vervolgens de zwanenhals en monteer deze op de douchebak.
4. Pak nu de afvoerbuis en monteer deze aan de zwanenhals door middel van de bijgeleverde koppenstukken.
5. Lijm de stukken aan elkaar met speciale PVC-lijm.
6. Zorg er nu vervolgens voor dat de douchebak goed vast wordt gezet met sanitairkit.
7. Sluit nu de waterleiding aan op de meng kraan.
8. Pak de bijgeleverd T-stukken.
9. Sluit de mengkraan aan met een koperen buis aan het T-stuk en sluit deze vervolgens goed af met knelfilters.
10. Plaats nu de douchewanden. Het is verstandig om hier goed te handleiding door te lezen, omdat er vaak heel nauwkeurig moet worden geboord.

C-T-B inschakelen

Het plaatsen van een douchecabine is een omvangrijke klus die u bij voorkeur in één keer perfect uitvoert. Dit voorkomt ellende achteraf. Indien u hulp nodig heeft, neem dan een vrijblijvend contact op met badkamer specialist via de website van C-T-B.be. Het bedrijf is gespecialiseerd in badkamer renovatie, ontwerp en realisatie.